Fructele și legumele injectate și iradiate

Fructele și legumele injectate și iradiate :Cum sunt fructele și legumele injectate și iradiate ca să crească:
Multe din fructe și legume sunt impregnate cu pesticide „otrăvitoare”, iradiate sau injectate ca să se coacă sau să reziste mai mult pe raft.

Medicii nu obosesc să recomande fructe și legume. Un sfat bun, dacă rafturile supermarketurilor n-ar fi pline de produse „otrăvite”cu pesticide sau iradiate ca să se coacă la foc automat.
Și țăranii au învățat că merele și roșiile pipernicite nu se pot bate cu „giganții”, iar piețele sunt acum asaltate de struguri și de roșii îmbrăcate într-un strat gros de piatră-vânătă sau alte combinații care omoară gândacii și scot untul din ele, dar care cu greu mai ies la spălare.
Peste 60% din legume și 30% din fructele de pe piață conțin pesticide, potrivit Agenției Europene pentru Securitatea Alimentară (EFSA). Studiile au arătat că cele mai contaminate vegetale sunt merele, strugurii, căpșunile, ardeiul și roșiile. Cele mai curate (lipsite de pesticide) sunt, în schimb, ceapa, varza și mazărea.
Consumând 10-12 produse din „lista neagră”, ingerați peste 10 pesticide, în condițiile în care chiar și două, în doze mici, pot provoca indigestie.
O altă metodă care atentează la calitatea fructelor și legumelor este iradierea, una din cele mai folosite metode de distrugere a microorganismelor, dar și de urgentare a coacerii. Procedeul știrbește însă calitatea acestora.
Articol de pe http://www.evz.ro/detalii/stiri/fructele-si-legumele-injectate-sau-imbracate-in-pesticide-clasamentul-celor-mai-rele-si-9510.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu